Skip ribbon commands
Skip to main content

The project includes the construction of a new Operations Centre and construction of a surface parking lot and secure elevated employee walkway on an adjacent parcel of land located southwest of the current facility. The new Operations Centre will contain hygiene facilities, a lunchroom, a control room and a permitting office. The elevated walkway will be built as a bridge above the current shared park path to avoid disrupting traffic on the path, and the off-site parking facilities will increase security and reduce traffic on site.

Rezoning application

The surface parking lot and the elevated employee walkway will be constructed on land adjacent to the existing GBWWTP site. To accommodate this, we are acquiring the title to this parcel of land from the City of Edmonton in exchange for a parcel of land that currently belongs to EPCOR.

We will be submitting a Land Development Application to the City of Edmonton for approval to rezone and subdivide a parcel of land adjacent to the existing GBWWTP site. We appreciate the feedback that we have received to date about our proposal and will include it in our application to the City of Edmonton for approval to rezone the project area.

We will be open to receiving feedback about our plans throughout the life of the project. Please contact us if you have any questions or concerns about our work, so that we can ensure your feedback is included in our project plans.

 

Click to view larger image

 

Click to view larger image

EPCOR plans on distributing a project update package later this Summer, 2018.